Na vsebino

02 87 05 300 ali klic v sili 112

Naravoslovni dan - OŠ Črna na Koroškem

16. 06. 22
Ustvarjeno: 22 Junij 2016

Danes je bil na OŠ Črna na Koroškem naravoslovni dan, v sklopu katerega smo učencem predstavili organiziranost in delo ZRCK, podobne predstavitve pa so imeli tudi predstavniki slovenske vojske, gorske reševalne službe in gasilci. Potekala je tudi vaja evakuacije šole ob požaru, ki smo se ga poleg prostovoljnih gasilskih društev Mežiške doline in Koroškega gasilskega zavoda Ravne udeležili tudi mi.

Danes je bil na OŠ Črna na Koroškem naravoslovni dan, v sklopu katerega smo učencem predstavili organiziranost in delo ZRCK, podobne predstavitve pa so imeli tudi predstavniki slovenske vojske, gorske reševalne službe in gasilci. Potekala je tudi vaja evakuacije šole ob požaru, ki smo se ga poleg prostovoljnih gasilskih društev Mežiške doline in Koroškega gasilskega zavoda Ravne udeležili tudi reševalci ZRCK. Potrebno je bilo oskrbeti kuharico, ki se je prva spopadla z ognjem v kuhinji in učenca, ki se je prav tako nadihal dima.
Večino osnovnošolcev so učitelji pravočasno evakuirali, preostalih sedem učencev pa so gasilci uspeli najti s pomočjo notranjih napadalcev.
Z avtolestvijo so jih skozi okno tretjega nadstropja rešili poklicni gasilci Koroškega gasilskega zavoda. Prav tako so uspešno zavarovali oziroma pogasili navidezno gorečo šolo in vrtec Črna.

Vaja dela mojstra! Želimo si, da bi ostalo le pri vajah!